DORA Technology s.r.o.

DO-RA Technology

Balení potravin

Dusík je účinný, nákladově efektivní způsob, jak vytěsnit kyslík a vlhkost

Stabilita a čerstvost potravin závisí na koncentraci kyslíku v obalu, protože kyslík může způsobit fermentaci a chemický rozklad.

Dusík je účinný, nákladově efektivní způsob, jak vytěsnit kyslík a vlhkost; zabraňuje kažení, zachovává čerstvost, zachovává chuť, výrazně prodlužuje trvanlivost a dodává zákazníkovi výrazně vylepšený produkt.

Balení dusíkem je také známé jako balení v modifikované atmosféře (MAP). Generátor dusíku PSA se svými požadavky na čistotu a průtok dokonale vyhovuje požadavkům potravinářského průmyslu balení.

Seznam potravin, kde se používá MAP

  • Suchá jídla a pekárny (chipsy, káva, ořechy, koření, sušené mléko, kakao)
  • Víno
  • Balená voda
  • Olej a tuk
     

Dusík se používá pro skladování zeleniny a ovoce ve skladovacích nádobách. Pokud je kyslík odstraněn, veškerý aerobní organismus zemře. Řízením množství kyslíku ve skladovací nádobě lze řídit zrání do bodu, kdy ovoce a zelenina dozrávají a dozrávají dokonale kontrolovaným tempem.