Dusík je účinný, nákladově efektivní způsob, jak vytěsnit kyslík a vlhkost
Stabilita a čerstvost potravin závisí na koncentraci kyslíku v obalu, protože kyslík může způsobit fermentaci a chemický rozklad.
Dusík je účinný, nákladově efektivní způsob, jak vytěsnit kyslík a vlhkost; zabraňuje kažení, zachovává čerstvost, zachovává chuť, výrazně prodlužuje trvanlivost a dodává zákazníkovi výrazně vylepšený produkt.
Balení dusíkem je také známé jako balení v modifikované atmosféře (MAP). Generátor dusíku PSA se svými požadavky na čistotu a průtok dokonale vyhovuje požadavkům potravinářského průmyslu balení.
Dusík se používá pro skladování zeleniny a ovoce ve skladovacích nádobách. Pokud je kyslík odstraněn, veškerý aerobní organismus zemře. Řízením množství kyslíku ve skladovací nádobě lze řídit zrání do bodu, kdy ovoce a zelenina dozrávají a dozrávají dokonale kontrolovaným tempem.